Denkend aan Nederland 🇳🇱 🌾🎶🪄

9 december 2025 - Puerto de la Cruz, Spanje

Reizen, dagjes uit, weekendjes weg en langere tijd ergens in het buitenland wonen doe ik al jaren. Ik haal hier veel plezier uit. Het is spannend en je ontdekt nog eens wat.

Me at playa Jardín

Meestal is het genieten, maar soms heb ik een onderbuik gevoel ....
FOMO? Gras groener aan de andere kant van de oceaan🌾? Of ik mis ik gewoon bepaalde mensen in Nederland 💚?

Winnie, Sander, ik en mam

Het slimste is dan om mijzelf af te leiden. Bijvoorbeeld door met een spatel, snijplankje, mes of andere keukenspullen 🥢 aan de slag te gaan. Het lijkt misschien een houtje touwtje oplossing, maar onder het genot van een muziekje zou dat best een prima verzetje zijn.

Vervolgens zou ik dan een blog schrijven én foto's posten. Bijvoorbeeld van de blauwe wolkenloze lucht. Op de foto is wellicht ook een bergtopje te zien: Zie je hoe mooi weer het is?

Of een foto van: zaterdagochtend-koffie-op-het-dakterras.

Of ik maak een foto waarbij ik denk: Shadows and sunlight are spot on 🥰.

Playa Jardín

Misschien loop ik daarna naar de zee en maak een foto van mijn voetjes in het water:
🎶 I got my toes in the water, ass in the sand / Not a worry in the world, a cold beer in my hand / Life is good today, life is good today 🎶 -Zac Brown Band-

Zee-voetjes

Hierna wandel ik een stukje verder. Met jullie in gedachte maak ik nog een foto. Zal het deze keer misschien een selfie voor een oud huisje zijn of eentje onder een palmboom?

🎶Who doesn't know what I'm talkin' about / Who's never left home, who's never struck out / To find a dream and a life of their own / A place in the clouds, a foundation of stone 🎶 - The Chicks -

Buena vista

Als ik daarna weer terug in mijn studio ben, kijk ik nog eens goed rond. De studio is praktisch ingericht en smaakvol gedecoreerd, en voelt als thuis 🏠. Echter, van sommige dingen die hier hangen, heb ik geen idee wat het is. Zoals het item op de foto hieronder, dat ter decoratie in mijn kleine woonkeuken hangt. Weet jij wat het is, en wat je ermee kunt doen?

Unknown subject

Door deze activiteiten, de posts & blogs, en door appjes & (video-)bellen voelen jullie toch dichtbij en kan ik genieten van de laatste weken hier.

Maris xx

El Teide vanaf La Orotava

Foto van El Teide, Tenerife

Ps: mijn allermooiste foto's zet ik op Instagram

1. Joke T:
    9 december 2025
    Gelukkig houdt niet iedereen van jouw manier van leven, anders wordt het veel te druk op al die leuke, mooie, adembenemende plekken (zoals vandaag op de wandeling bij Montana de Cerrillar/ el Portillo / el Teide)
  2. Mariska:
    9 december 2025
    Het was een práchtige wandeling!