Walkie (no) Talkie🎙
19 november 2025 - Puerto de la Cruz, Spanje
Op Tenerife wandel ik graag 🥾🥾. Wandelen is goed voor je conditie, botten, pezen en spieren. Het is ook goed voor je mentale gezondheid, je brein. Tijdens het wandelen vind ik voor mijn gedachtes en gevoelens een plek.
Ik loop graag alleen: Walkie no Talkie. Althans, mijn hoofd staat meestal niet zomaar stil 😵💫. Eerst moeten er tijdens het wandelen wat dingen uitgedacht worden. In gedachte voer ik gesprekken met mensen of stuur ik hen appjes. Ik observeer mijn gevoelens of er ontstaat een nieuwe reisblog 📝. Wandelend laat ik tranen stromen, lach ik hardop en geniet ik van kleine wonderen in de natuur. Na een tijdje wordt mijn hoofd stiller: Walkie no Talkie.
Maar voordat het wandelen begint heb ik Walkie intern Talkie tijdens het inpakken van mijn rugzakje. Want, wat neem ik wel en niet mee? Ik wil zo min mogelijk meenemen maar ook alles meenemen wat nodig is.
Wat er altijd mee moet 🎒
- water
- eten (fruit, brood en/of cereal bars)
- telefoon met volle batterij en de route
- Ov kaart
- cash én betaalpas
- zonnebrandcrème
- mijn SheWee (lees mijn blog: Plastuiterij)
- oortjes.
Wat altijd mee zou moeten 😉
Maar waarover ik nog wel eens een discussie met mijzelf voer. Hoe minder spullen, hoe lichter de rugzak
- pet: want die staat zo stom en zet ik zelden op
- ehbo: nog nooit nodig gehad, maar dat is het slechtste argument om die niet mee te nemen
- jas: voor als het weer omslaat, maar gebeurt dat niet, dan is de jas extra ballast.
- externe oplader + snoer: regelmatig nodig gehad
- wandelstokken: altijd blij als ik ze bij mij heb.
Wat ter discussie staat, want niet van levensbelang🤔
- camera, en neem ik 1 of 2 lenzen mee: hoewel ik zelden van lens wissel
- boek, want misschien wil ik lezen: wat ik dus nooooooit doe
- handdoek: want misschien wil ik ergens even zitten of zwemmen, tja.
Je leest het, zelfs als doorgewinterde reiziger, is inpakken van een dagrugzak nog een heel intern debat 😁.
Maris xx

En toch ga je, ondanks het interne debat, weer erop uit!
en wel of niet een notitie boekje . . .
;-)