El Teide 🗻⛰️🏔 3x is scheepsrecht
29 december 2025 - El Teide, Spanje
Zeg je Tenerife, dan zeg je El Teide. De grootste vulkaan van het eiland, de hoogste berg⛰️ van Spanje en de 4e grootste vulkaan ter wereld (wikipedia). De top kun je vanaf alle zijden van het eiland zien. Een écht ijkpunt, zie je de Teide dan weet je waar je bent📍.
De 1e beklimming van de Teide vond plaats in het jaar 1582, de laatste uitbarsting in 1909. De vulkaan wordt als slapend bestempeld, maar erupties worden niet uitgesloten🌋.
Naast dat je het práchtige topje met regelmaat van een afstand kunt zien (om dan elke keer wéér te verzuchten: "mooi he?"🥰), kun je er ook naartoe. De top bereik je door eerst naar de kabelbaan te rijden, die zich op ruim 2356 meter bevind. Daarna kabelbaan-je je omhoog naar een hoogte van 3555 meter. Om vervolgens een flink stuk wandelen naar de top op 3718 meter.
Gelukkig kun je de Teide ook bezoeken zonder de kabelbaan te nemen. Je bereikt dan niet de top, maar je hebt wél fantastische uitzichten op de Teide zelf en het nationaal park eromheen.
En de Teide bezoeken deed ik dit jaar met mijn bezoek uit Nederland, 3x...is scheepsrecht.
Het grootste deel van het jaar kleurt de Teide (en het nationaal park): groen, geel, zwart, grijs, oker, rood, bruin, oranje. Tijdens het 1e bezoek aan het nationaal park dit jaar genoot ik, samen met Joke en Coen, enorm van deze prachtige kleuren en de mooie wandeling.
Maar, daarna viel er een dik pak sneeuw ❄️ en dat leverde een prachtige witte Teide op. Samen met Carin en André bezocht ik de Teide opnieuw en zag ik de sneeuw van heel dichtbij 😅📷.
Een week later lag er nog steeds sneeuw en reed ik met Remi, nogmaals door het prachtige park met de geweldige uitzichten.
Kortom, kom je naar Tenerife, dan zie je de Teide.
Ps: Mijn áller- állermooiste Teide foto vind je op mijn Insta.
(En ergens tussen alle foto's hier in mijn blog)
Maris xx

Maar dat was tijdens een andere vakantie. Als ik alles meetel gaat de Teide-teller richting 5 of 6 keer denk ik.