🌈 Regenboog eiland / Isla Arco Iris

5 januari 2026 - Puerto de la Cruz, Spanje

Vragen die mij worden gesteld door vrienden en familie gaan vaak over het weer: Hoe is het weer op Tenerife? Zeker wel lekker zonnig? Het beeld is dat het altijd mooi weer is op Tenerife🏝.

🌈 la Laguna

Nou mag ik absoluut niet klagen natuurlijk, maar de afgelopen maanden hier waren nogal wisselvallig. Vaak begon de dag zonnig en kropen de wolken over de bergtoppen naar beneden in de loop van de middag☀️🌤🌥🌦.

Maar zon, wolken en regen wisselden zich ook vaak binnen een uur af.

🌈 Santa Cruz

Dus leerde ik al snel altijd de deur uit te gaan met een rugzakje vol kleding en spullen voor alle bijna weertypes: bikini, korte broek, trui, zonnebril, windstopper, sjaal, zonnebrandcreme én paraplu🌂. Zo was ik altijd goed voorbereid op elk weertype.

🌈 La Casita Azul - Rainbow view

Door dit wisselvallige weer heb ik wél heel veel mooie regenbogen gezien🙂. Ver weg, dichtbij, in de stad, boven de zee en soms zo laag en dichtbij, dat het leek dat ik 'm kon aanraken. De pot goud helaas nooit gevonden🍯, maar regenbogen zijn áltijd een prachtig kadootje🎁.

🌈 Puerto de la Cruz

Vandaar in deze korte blog een 'regen' aan regenboogfoto's. Met hieronder de laatste regenboogfoto van deze reis ⬇️.

🌈 Santa Cruz

De twee maanden op Tenerife zijn voorbij gevlogen. Ik heb familie & vrienden op bezoek gehad, dorpjes en stadjes bezocht, op het strand gelegen, gewit in het appartement van mijn zusje&man, gewandeld, gefotografeerd, tapas gegeten, geborreld, gewinkeld, gewerkt en een beetje vakantie gehouden.

Nu is het tijd om naar huis te gaan. Ik kijk ernaar uit om aan de slag te gaan voor vier festivals dit jaar én ik heb zin om mijn sociale leven in Nederland weer op te pakken😃.

Tot snel allemaal!

Maris xx

1. WINNIE:
    5 januari 2026
    Foto 3 is echt heel mooi!
    MEGA bedankt voor het witten, groenen en de gezelligheid natuurlijk🥰😘🥰😘🥰.
  2. Mariska:
    🙏🏼😚
  3. Margaret Warmenhoven:
    5 januari 2026
    Fijn dat je genoten hebt en nu maar weer bedenken wat je volgend jaar tijdens de wintermaanden gaat ondernemen.
  4. Mariska:
    5 januari 2026
    Nieuwe plannen smeden. Jullie veel plezier in Thailand.
  5. Monique Harthoorn:
    Prachtige foto's.
    Goede reis terug naar winters Nederland. Ook prachtige plaatjes.
  6. Mariska:
    Dank je wel!
  7. Mam:
    5 januari 2026
    Goede terugreis. Zal even een verrassing zijn al die sneeuw plaatjes. Dus..... Hou je toestel in de aanslag
    Liefs
  8. Mariska:
    5 januari 2026
    Zal wel mooi zijn in nl.
  9. Joke T:
    5 januari 2026
    Mooie regenbogen ja! Op naar NL waar ook hele mooie plaatjes geschoten kunnen worden 😉. Goede vlucht en tot snel. Groetjes
  10. Coen:
    5 januari 2026
    Goede vlucht terug naar wit Nederland. Je bent in ieder geval op alles voorbereid.