Update: De terugreis van zon 🌤 naar sneeuw ☃️

7 januari 2026 - Utrecht, Nederland

Veel mensen leefden mee en wilden weten hoe mijn terugreis verliep, waardoor ik 10+ chats aan het voeren was. Daarom deze update via mijn blog.

De terugreis naar Nederland werd een kleine uitdaging vanwege het weer in Nederland. Al dagenlang sneeuwde het en code geel en/of oranje werd afgekondigd ❄️❄️❄️.

De vluchten op Eindhoven werden niet gecancelled en waren nauwelijks vertraagd. Dus ik werd door Winnie en Sander weggebracht en kwam, na 4,5 vliegen, netjes aan in Nederland 🛬.

Den Bosch - Utrecht

Daar begon de uitdaging. Kou: maar gelukkig had ik laagjes aan én handschoenen en een muts gekocht in Tenerife 🧤.

Muts

De bagage liet lang op zich wachten en daarmee miste ik de laatste ov aansluiting naar Utrecht. Reiziger als ik ben had ik al plannen A t/m E klaarstaan 📝.

Het gekozen plan werd: logeren in Den Bosch. Ik nam de laatste bus+trein naar station Den Bosch en werd daar opgehaald door Remi. Superlief, want inmiddels was het al ver na middernacht. Na een prima nachtje slapen, kreeg ik ook nog koffie en een ontbijtje en was het uitzoeken hoe ik in Utrecht zou kunnen komen ☕️.

Den Bosch

Den Bosch⬆️

Er reden een paar treinen en in Utrecht alleen streekbussen. Ik besloot het erop te wagen en stapte op de sprinter naar Utrecht, die slechts met 5 minuten vertraging vertrok.

Station Den Bosch

De trein was lekker warm, de sneeuw maakt Nederland mooi. Mooie witte plaatjes in Den Bosch, onderweg en in Utrecht. Om van te genieten!

Den Bosch-Utrecht

Na de treinrit:

• Bus 120: ⬅️ geannuleerd terwijl ik onderweg was.
  • Sprinter naar station Zuilen: ⬅️ geannuleerd bij aankomst op Station Utrecht Centraal
  • ​​Uber vanaf station: 🚫 niks beschikbaar

Me and my backpacks

Vervolgens 10 minuten, bepakt en bezakt, naar een grote winkelstraat gelopen, en daar kreeg ik een Uber te pakken, yay.

Uitzicht op mijn tuin

Uitzicht Tuin⬆️

Reistijd deur tot deur zo'n 25 uur. Maar ik ben weer terug en hoop jullie snel weer te zien

Maris XX

Kenaustraat

Mijn straat⬆️

1. Ii:
    Welkom thuis! xxx
  2. Mam:
    7 januari 2026
    Wat een avontuur, maar ook wel een hele mooie witte thuiskomst. Je bent veilig thuis gelukkig! Ik ook weer gerust.
    WELKOM THUIS!!!
  3. Marlous:
    Welkom in Nederland, brrrr hahahah
    x Marlous
  4. Coen:
    7 januari 2026
    Heb je de afspraak met de kapper nog gered? Of heeft de kapper het niet gered?
  5. Hamed:
    7 januari 2026
    Fijn dat je weer thuis bent 😘
  6. JP:
    8 januari 2026