... 6 maanden geleden...

12 november 2024 - Utrecht, Nederland

Tot zes maanden geleden had ik regelmatig lamlendige dagen, hoofdpijnen😵‍💫, maakte ik pijnlijke fouten in mails en werden afspraken alleen gemaakt "onder voorbehoud van geen migraine"📆.

Migraine
Voor wie mij kent, of deze blog en/of deze blog heeft gelezen, weet dat ik het de laatste jaren nogal te stellen heb gehad met migraine aanvallen. Zo'n twee x per maand, vijf dagen per aanval was ik ermee bezig (2 dagen voorfase, 2 hoofdpijn dagen en 1 'afterparty' 🥴 dag).

De Hersenstichting

Vandaag is het precies zes maanden geleden dat ik mijn laatste migraine aanval had! Ben ik opeens genezen😇? Nee, migraine is een hersenziekte. Maar ik heb wel eíndelijk de juiste medicijnen te pakken die voorkomen dat de CGRP (een molecuul die migraine veroorzaakt) zich hecht in mijn hersenen. Af en toe heb ik nog rare dagen, maar met zeer milde symptomen en de hoofdpijn zet niet door.

CRPG remmers
Nadat ik van alles had geprobeerd aan oa: homepathie, accupunctuur, glutenvrije en/of lactose vrije dieten, geen alcohol, geen koffie, geen chocolade, osteopathie, chiropractor, voedings supplementen, een elektrische nek/rug deken (lekker warm, dat wel), voeten in een ijsbad of juist in een zo heet mogelijk waterbadje tijdens een aanval, gember, veel water drinken, ontstressen en nog veel, heel veel meer, werd het tijd voor de medische route.

Hup, op naar de neuroloog. Echter, voordat je in aanmerking komt voor specifieke migraine medicatie waar ruim 70% van de patiënten goed op reageert, moet je van de zorgverzekeraars eerst een tal van andere goedkopere medicijnen proberen. Loop je dit traject niet, dan krijg je de CGRP remmer niet (vergoed).

Dus, ik aan de bloeddruk verlagers, ik heb van nature een erg lage bloeddruk, maar het moest toch. Daar kreeg ik een appelflauwte van🍎. Door naar medicijnen tegen epilepsie, geen bijwerkingen én geen resultaat. Daarna die tegen depressie. Het volgende medicijn was tijdelijk niet verkrijgbaar, dus die kon ik overslaan. Voor de botox behandeling, waar maar weinig patiënten baat bij hebben, kwam ik gelukkig niet in aanmerking. En dus mocht ik eíndelijk starten met de CGRP remmers.

CRPG remmer, Ajovi

☆ 12 mei 2024 had ik nog een migraine aanval😵‍💫.
☆ 24 mei 2024 zette ik voor de 1e keer een spuit met de CGRPremmer 💉. Dat doe ik nu maandelijks.
☆ 12 november 2024: 6 maanden migraine vrij 🥳!

6 maanden geen migraine

Sinds zes maanden heb ik geen lamlendige dagen meer, geen migraine hoofdpijn meer, geen pijnlijke fouten gemaakt in mail of boekhouding en ik hoef geen afspraken "onder voorbehoud van geen migraine" meer te maken.

Op naar een migraine vrij leven!

Mariska

Maris xx

1. Mam:
    12 november 2024
    Wat heerlijk voor je. Eindelijk een remedie, de aanhoudster wint. Ben zo blij voor je, ook dat je nu echt van je reis kan genieten. Kuzzzzz mam
  2. Monique Harthoorn:
    12 november 2024
    Wow Mariska, wat fijn om te horen
    Ondanks het lange traject, de ups en downs, heeft jouw doorzettingsvermogen gezegevierd!
  3. Joke T:
    12 november 2024
    Zooo fijn! Zo blij voor je.
  4. Coen:
    12 november 2024
    Jeetje wat een traject! Dat je nu eindelijk een werkend medicijn hebt is wel heel erg fijn.
  5. Seba monti:
    16 november 2024
    Que bueno q ya no sufres de migraña yo la padeci muchos años hasta q un dia sola se fue
  6. Mariska:
    18 november 2024