Mooie plaatjes schieten...

23 november 2024 - Federaal territorium van Kuala Lumpur, Maleisië

Onlangs bezocht ik Batu Cave. Een grot aan de rand van Kuala Lumpur waarbinnen Hindoe tempels te vinden zijn. Mooie kleurige trappen leiden je naar de grot, leuk om te bezoeken.

Batu Caves

Selfies, saampies, groupsies

De meeste mensen nemen een foto van zichzelf, hun geliefde of allebei voordat zij de gekleurde trappen opgaan om de tempels te bezoeken. Eén dame trok mijn aandacht. Zij liet haar partner steeds weer dezelfde foto van haar maken, met precies dezelfde pose: een been naar voren, losgeschud haar, een hand op dij en de ander loshangend naast haar been. Tot drie keer toe was de foto van haar met precies dezelfde blik en glimlach blijkbaar niet goed genoeg. Deze vrouw heb ik helaas niet op de foto maar van andere fotograferende mensen maakte ik een kleine serie.

Picture time (1) - Batu Caves

Picture time (2) - Batu Caves

Food photo porn

Die avond at ik op Jalan Alor Food Street. Een drukke straat vol restaurants en eetkramen met prachtig, lekker eten en snacks. Ik at een claypot rijst met vis en liep een paar keer door de straat om plaatjes te schieten. Sowieso is in Kuala Lumpur overal eten te vinden. Van sjieke restaurants tot eenvoudige eethuizen. Van Maleis eten tot mexicaans.

Jalan Alor Food Street

Koffie

Koffie is nog een uitdaging. Mijn host seveert een smaakeloos drankje dat hij koffie noemt (instantpoeder uit een zak, aangemaakt met heet water). Nescafe is daar hemels bij😇. Starbucks was niet te doen (slappe bak). Maar af en toe vind ik een koffiehuis met échte, en lekkere, koffie. Dat dat vaak pas om 14 uur 'smiddags is, draagt niet bij aan het verwerken van mijn jetlag🫥.

Jalan Alor Food Street

Botanische tuin

De volgende dag was het tijd voor een bezoek aan Garden Lakes park, de botanische tuin. Een mooi park midden in de stad. Extra leuk als je van macrofotografie houdt en voor het eerste een kleine macrolens hebt meegenomen op reis.

Lake Garden - botanische tuin

Meer mooie foto's van de botanische tuin, de tempel en de food street, kun je terug vinden in het album Kuala Lumpur.

Lake Garden - botanische tuin

Zoals ik al eerder schreef, heb ik een logeerplek op de 26ste verdieping. Zie hier het uitzicht vanaf het balkon.

Uitzicht vanaf de 26ste verdieping

Maris xx

Maak je reisblog advertentievrij
Ontdek de voordelen van Reislogger Plus.
reislogger.nl/upgrade

1. Tante Caar:
    23 november 2024
    Ziet er allemaal geweldig uit, en wat fijn dat je het macrolensje al lekker kunt uitproberen!!
    Mooie foto bijv met die druppels 😍. Liefs van mij.
  2. Monique Harthoorn:
    23 november 2024
    Wat een geweldige trappen!
  3. Annemiek:
    23 november 2024
    Het is weer een feest om je te volgen tijdens je reizen. Ik reis een beetje met je mee, als ik hier naar buiten kijk is het echt winterweer!
  4. Joke T:
    23 november 2024
    Je hebt echt alles bij je zeg! Krijgen wij weer lekkere en mooie foto's te zien 😀
  5. Coen:
    23 november 2024
    Eten ziet er erg aantrekkelijk uit. Heb je de fried dourian geprobeerd? Ben benieuwd hoe dat smaakt en ruikt.
  6. Mariska:
    28 november 2024
    Nog niet, maar ben ik wel van plan.