Video's bingen...🤓🍿🛋

30 december 2024 - Pulau Pom Pom, Maleisië

Twee keer per dag duik ik hier een aquarium in. Twee keer per dag zie ik enorm veel mooi, hersteld, koraal. Het koraal wordt bezocht door duizenden vissen en andere zeedieren en is vaak een kraamkamer voor babyvisjes. Daaraan kun je zien dat het een gezond koraal is🪸.

'Nemo' in z'n  huisje

Twee keer per dag maak ik keuzes, zal ik weer een foto of filmpje maken of niet? Gewoon observeren is namelijk ook heel fijn 🤿.  Op reguliere duiktours duik je vaak een vaste route en is er minder tijd om ergens lang naar te kijken. Dat komt omdat niet iedereen daar zin in heeft en/of je moet ook weer op tijd bij "de uitgang" zijn ⬆️.

Murray eel

Met al die duik- en natuurliefhebbers hier bij TRACC is het anders. Het is heel normaal om 5 minuten boven een koraal te blijven hangen om een nudibrach🐛 of een garnaal 🦐 te observeren. Vervolgens praten we er na de duik nog een kwartier over na. Pér geobserveerd zeewezen dus😅.

Nudibranch 2x

Voor mijn eigen herinnering én voor mijn vriendjes en vriendinnetjes vind ik het leuk om foto's en filmpjes te maken 📷. Dat valt nog niet altijd mee. De kleuren vastleggen is de grootste uitdaging. Hoe dieper je duikt, hoe minder licht, hoe meer kleurverlies. Foto's worden dan vooral blauw en groen*.

Stelletje vissen

Toch doe ik elke keer weer een poging, want ook zeeschildpad nummer 100 is sooooo coooooolllll✌🏽🐢. Mijn favorieten zijn: egelvis, gekke nudibranches, octopus, featherkoraal, sponzen, en verder eigenlijk bijna alles wat er nog meer rondzwemt, hopt, loopt, groeit, kruipt en zweeft.

Nog niet gezien hier want zeldzaam, maar wel op het wensenlijstje: walvishaai, mantarog, mola mola en white tip haai.

Delfts blauw (spons)

Wil je een idee krijgen van het onderwaterleven hier óf een aquarium projecteren op je tv 📺 in plaats van een haardvuurtje🔥? Ruk je dan los van series kijken en kies hieronder uit een selectie gratis video's van: Mariskaaroundtheglobe. Gratis en voor niks, geen abbonement nodig 😂.

Afleveringen:

1. Frogfish on a rope (dit is geen kikkervisje)
  2. Aquarium of kraamkamer?
  3. Tritonslak eet zeester (zeldzaam)
  4. De vis en de blinde garnaal
  5. De schelp met de tanden
  6. De octopus die van kleur verschiet
  7. De verlegen egelvis
  8. Groene schildpad on the go

De komende twee weken worden er nog dagelijks duikfilmpjes en foto's geplaatst, daarna verlaat ik TRACC. Genoeg te bingen tijdens de kerstvakantie dus 😋.

Maris xx

Opwarmen in de zon na een duik

Een speciale app downloaden om de groen/blauwe foto's te corrigeren is een oplossing, maar ik moet eerst ruimte maken op mijn telefoon.

1. Ii:
    30 december 2024
    Prachtig! Zo leuk om mee te kijken onder water
  2. Mariska:
    31 december 2024
    😃😇
  3. Joke T:
    30 december 2024
    Gave filmpjes en foto's!!!!
  4. Coen:
    30 december 2024
    Wow! Mooie filmpjes! Het enige wat nog ontbreekt is de stem van David Attenborough.
    Leuk om te kijken.