Haunted hotel.... 👻🏚
21 januari 2025 - Bandar Seri Begawan, Brunei
20 januari 2025 - Mocht je niks meer van mij horen, dan heeft het 'haunted hotel' mij te pakken....👻
Voor de laatste nacht in Brunei boek ik een hotel met een zwembad. De foto's van het zwembad zien er goed uit. De reviews over het hotel zijn wisselend:
- "Jaren 70 uitstraling"
- "It looks more a haunted house than hotel"
- "Nice pool area"
Oftewel, gedateerd, niet teveel van verwachten maar met een prima zwembad. Ik gok het erop!
Bij aankomst een ruime, donkere lobby met een vaas verse bloemen, het fleurigste item in dit hotel.
Inchecken gaat vlot en ik krijg een ouderwets ponsplaatje als kamersleutel. De rechterlift is "out of order", de linker doet het nog. Durf ik het aan? Ik neem de lift naar de 2e verdieping. Als ik de lift uitstap en de gang in kijk, zie ik nog net een deur in het slot vallen.... Verder is het doodstil.... 👀
Ik zoek mijn kamer op, nr 210. Zoals alles in het hotel is het bruin, beige, gedateerd. De meubels zijn van hufter-proof kwaliteit, want oud en nog steeds in goede staat. De föhn komt écht uit de jaren '70 en die doet het nog steeds.
Het matras ligt lekker, de lakens ruiken fris en de badkamer is schoon, er is zelfs een bad. Er staat een mandje met shampoos en zeepjes, deze zien er wel recent uit🧼.
Het hele hotel heeft een verlaten, verlopen sfeer. Er loopt een kat rond en zijn 3 of 4 personeelsleden. Ik zie geen andere gasten. De bar ziet er ongebruikt en verlaten uit, alcohol serveren ze sowieso niet. De overige zithoekjes ogen versleten. Er zijn twee pooltafels, afgedekt met doeken. Voor $2 kun je erop spelen 🎱.
Ik krijg een voucher om de volgende dag bij het ontbijt in te leveren. Want met zoveel gasten, is het uiteraard wel belangrijk om duidelijkheid te hebben welke gast er wél en niet mag ontbijten 😆.
Waar ik het hotel voor uitkoos, was het zwembad. De tuin met zwembad is sfeervol en groen. Het zwembad schoon en het is lekker om in het frisse water te dobberen👙🛟.
Twee keer per dag is het zwembad even gesloten. Dan komt er een makaak op bezoek. Binnen blijven totdat ie uitgegeten is en vertrekt.
Update: 21 januari 2025 - De nacht overleefd😅. Heerlijk ongestoord geslapen in het frisse bed met het lekkere matras. Geen klopgeesten gehoord of gezien. Het is gewoon een oubollig, oud hotel, meer niet.
Nadat ik, als enige gast, de voucher heb ingeleverd, is de keuze bij het ontbijt rijst, noedels, eieren of een pannenkoek. Helaas is de pannenkoek toch niet beschikbaar en eet ik gebakken eieren.
Na een bezoekje aan een park geniet ik de rest van de dag nog van dobberen in het zwembad. Tussendoor zet ik wat vrijwilligers vacatures uit. Einde van de middag zeg ik het bijzondere hotel gedag en vertrek naar Kuching, Maleisië.
Maris xx

Maleis is best lastig en de meeste mensen spreken Engels. Ik ben op dag 101 van Duolingo, dus kan ik wat dingetjes verstaan en zeggen. Maar veel is het nog niet.
Die foto van de trap is erg mooi. Ook die van de leidingen met het touw.
Leuk weer. De verhalen en foto's.