Moeder de gans naar Edinburgh met haar ... 🐤🐥🐣🐤

23 maart 2025 - Edinburgh, Verenigd Koninkrijk

November 2024. Ik ben bezig met het verzamelen en klaarleggen van mijn bagage voor mijn reis naar Maleisië (zie vorige 30 blogs 😂). Dan krijg ik een appje van mijn moeder: "Zullen we met z'n allen* een weekend naar Edinburgh?". Ja leuk! Is mijn antwoord natuurlijk.

*Met zijn allen= mijn moeder met haar 4 dochters (kuikens).

De Vijf op reis

"Wil jij het regelen dan?"  Binnen een paar dagen boek ik de vliegtickets én een accomodatie. In maart 2025 gaan we!

Easy peasy jet

We vliegen met Easyjet. Van te voren krijg je dan 'verontrustende' mails met waarschuwingen over de afmeting van je handbagage. Pas op: afmetingen niet overschrijden, extra kosten van toepassing ⚠️. Dus we meten onze rugzakken op en bespreken op de groepsapp wat wel en niet mee te nemen voor 3 dagen Edinburgh. Wél een regenjas, geen parapu, wél een pyjama, maar geen extra schoenen, Geen gameboy, geen extra setje kleding, wél deodorant.

3beds stapelbed

Ik boekte een betaalbare kamer in een hostal met twee 3-laags stapelbedden en een eigen badkamer. We huren alle zes de bedden, en daarmee hebben we opeens een privekamer met eigen badkamer. Het is een half uurtje lopen vanaf het centrum 👣.

Edinburgh

En lopen doen we. Van en naar ons hotel. Door het oude én nieuwe centrum van Edinburgh. Door leuke straatjes met winkeltjes, langs gotische gebouwen en pubs. Tijdens de Harry Potter 🪄 én de Ghost tour. De stappentellers zijn het niet met elkaar eens, maar 25.000 stappen per dag is er niks bij!

Met moeders op boevenpad

Edinburgh is toeristischer dan ik had verwacht, maar wel een aanrader. Mooie oude middeleeuwse gebouwen, diverse musea, leuke pubs en restaurants en het weer hadden we mee. Hoewel het in Nederland 22° is in de zon, vonden wij dat we boften met het weer. Het was droog, af en toe zonnig en niet koud.

Traptje op en af

Kleine ergernissen waren er ook. Zoals de doedelzakspelers op Mile street. Okay, okay, toegegeven, alleen ík kreeg hier een verhoogde hartslag 🫀van en de neiging om de doedelzak in stukken te breken 😡. De rest vond het wel meevallen.

Doedel-idokio

We hebben vooral veel gelopen 🥾🥾(of had ik dat al vermeld 😄), lekker gegeten in pubs 🍺, gekletst, gelachen en heel veel gezien 👓.

Uitzicht

We probeerden wat uit aan lokaal eten en drinken: Haggis, jacked potato, guinnes, stewards pie, whiskey, yum yum en sticky toffee pudding. En koffie ☕️. We lusten allemaal wel een lekker bakje koffie.

Koffie, koffie, koffie, koffie, koffie tijd

Alle indrukken én het vele lopen, droegen in ieder geval bij aan een goede nachtrust. Want moe waren we aan het einde van elke dag. Slapen in het rustige hotel ging prima. En na 2 nachten en 3 dagen, weer lekker naar huis 🏠.

Bedankt lieverds 🪿🐥🐤🐣🐥, op naar een volgend uitje 🎒.

Trapje op en af

Maris xx

1. WINNIE:
    23 maart 2025
    Lekke lopen te bloggen zussie!
  2. Monique Harthoorn:
    23 maart 2025
    Wat leuk! Moeder, dochters uitje.
  3. Tante Caar:
    Heel erg leuk !
  4. Joke T:
    24 maart 2025
    Oh het is alweer voorbij....Klinkt weer heel gezellig Mariska!